fredag den 7. marts 2014

Step 2 - materialevalg

Da plantegningen var ved at være på plads, kunne vi begynde at tale om valg af materialer:
Mursten, vinduer, beklædning af carport, lofter, klinker,  mv.

Mursten
I udstillingen ved Huscompagniet blev vi enige om at gå efter Bison stenen som er en god klassisk mellemvare fra Strøjer tegl.
Drømmestenen var ellers grå eller grå og sort mikset, men de var dobbelt så dyre som de andre, så det fik jeg ikke ...
Vi havde også kig på nogle af de nye sten, som Laika og Corona, og har senere valgt at køre rundt i bl.a. Haderslev, for at se stenene på et hus. Det hjalp rigtig meget, da det er svært at forestille sig, hvordan de ser ud på ;-)
Vi har herefter valgt Corona stenen og det tror jeg vi bliver glade for!
Huse med Corona sten brugt til inspiration:


Vinduer, carport, zink
Vi havde oprindeligt bestemt os for grå vinduer, grå eternitbeklædning på carport og tagrender og andet zink i farven grå kvarts.
Men da vi havde valgt Corona-sten ændrede vi mening, efter gode råd fra Huscompagniet, og skiftede til sort-grå vinduer, sort eternit-beklædning, men bibeholdte det grå zink. Det skal nok blive flot :-)

Loft og gulv
Mht loft var der gipsloft med som standard i et hus med fladt tag fra Huscompagniet. Selvom det var med akustikfelter, var vi dog blevet rådet til flere steder, at gå efter troldtekt lofter. Efter at have set det i HC's udstillingshus i Esbjerg blev vi enige om at vælge det. Super god akustik og et spændende look. Så både inde og ude er alle lofter valgt med troldtekt/trolltex eller hvordan man nu skriver det :-)
Gulvene var vi enige om at vælge ud fra Huscompagniet standardprogram, og det blev trægulve (parket) i værelser og stue fra Tarkett i hvid matlakeret eg.
Vi har valgt at bruge samme klinke i både badeværelser/brusekabiner, bryggers, entre og køkkenalrum og valget faldt på en 30x60 cm sandgrå klinke fra Villeroy & Boch, som hedder Frame Grey (det er den jeg peger på):


Ingen kommentarer:

Send en kommentar